Практични аксесоари за 3D печат

Практични аксесоари за 3D печат

Тези 5 статии улесняват 3D печата

Съществуват множество аксесоари за 3D принтери, които се използват за работа и поддръжка на FDM принтери и за последваща обработка на 3D модели.

В допълнение към необходимото основно оборудване, т.е. абсолютно необходимите аксесоари, които винаги трябва да имате под ръка за 3D печат (инструменти, изопропилов алкохол, пинсети и др.), бихме искали да ви запознаем с 5 продукта, в които ще се влюбите, след като ги използвате.

1. Antclabs BLTouch - Автоматичен сензор за изравняване на леглото

Автоматичната система за изравняване на леглото Antclabs е синоним за удобство! Ако имате 3D принтер без вече интегрирано автоматично нивелиране, сензорът за нивелиране може лесно да бъде монтиран на вашия 3D принтер. Веднъж използван, никога няма да искате да се върнете към ръчното изравняване.

Поради своята съвместимост с почти всички 3D принтери и възможността да се използва върху всички видове повърхности на печатащото легло, сензорът за автоматично изравняване се радва на световна популярност и е евтин ъпгрейд за вашия 3D принтер.

Тук можете да намерите повече информация за сензора за автоматично изравняване от Antclabs.

2. Магнитна гъвкава печатна повърхност от 3DJake - За по-добра адхезия и по-лесно отстраняване

Всеки, който се занимава с 3D печат, знае проблема: започвате да печатате и след няколко минути забелязвате, че отпечатъкът не се придържа правилно към печатащото легло. Моментът е още по-неприятен, когато искате да погледнете модела след часове на печат, но той е залепен за платформата и просто не можете да го премахнете. Когато се опитвате да го премахнете с шпатулата и ръцете, не е необичайно нещо да се обърка и цялата работа и търпение да са били напразни.

За да избегнем този проблем по прост и неусложнен начин, разработихме магнитна гъвкава печатна повърхност, която само с огъване подпомага отстраняването на отпечатания модел. Повърхността е специално разработена, за да осигури по-добро сцепление от конвенционалните повърхности. След отпечатването тя може лесно да бъде премахната. Чрез огъване на гъвкавата плоча моделът се отлепва почти сам и с минимално усилие.

Гъвкавата повърхност може да се използва универсално и е съвместима с всеки 3D принтер. Предлага се в множество размери и дори може да се намали до по-малък размер, ако е необходимо.

Тук можете да научите повече.

3. Polymaker Polybox - За оптимално съхранение на филаменти

Правилното съхранение на филаментите обикновено не е едно от нещата, с които човек се занимава при започване на 3D печат, но определено трябва му се обърне внимание, защото: ако филаментите не се съхраняват правилно, това може да доведе до проблеми с печата, особено когато материалите са повредени или дори неизползваеми.

Повечето материали, особено найлон и PVA, ще абсорбират водата от въздуха с течение на времето. PLA и ABS също абсорбират вода. Прекалено влажният PLA или ABS може да образува мехурчета при печат, което води до несъответствия в потока или запушване на дюзата.

Следователно идеалният начин да съхранявате материалите си е да ги държите в кутия за съхранение на филаменти с термохигрометър. В такава кутия филаментите се съхраняват херметически и защитени от влага. С термохигрометъра температурата и влажността винаги се измерват прецизно.

Затова препоръчваме кутия за съхранение на филаменти като Polymaker PolyBox, особено на тези, които искат да работят с найлон, PVB или PVA. В кутията могат да се съхраняват две макари с филаменти, всяка с тегло един килограм или една макара от 3 кг. Тъй като филаментът може да се подава през 6 изходни отвора, кутията е съвместима с почти всички принтери.

Можете да научите повече за Polymaker PolyBox тук.

4. 3dB антивибрационни подложки - За печат с ниско ниво на шум

3D принтерът може да издава силни звуци поради вибрации от движещи се части и двигатели. Тази вибрация може да се предаде на други обекти, които влизат в контакт с 3D принтера. След това бюрото, рафтът или работната станция действат като усилвател за тези неприятни и досадни шумове.

Наистина просто и ефективно решение за намаляване на шума са антивибрационните подложки за крака, които изолират вибрациите на принтера и по този начин значително намаляват шума. В допълнение към намаляването на шума, антивибрационните подложки за крака могат дори да противодействат на проблеми с печата, като например оцветяване / звънене.

Особено при работа с ферми за 3D принтери с няколко устройства, където шумът може да бъде много досаден, препоръчваме антивибрационните подложки за крака като тези от 3dB.

Повече информация за антивибрационните подложки за крака от 3dB можете да намерите тук.

5. Почистващ филамент от AprintaPro и комплект за почистване на дюзи от 3DJake

Ако дюзата на 3D принтера е запушена и вече не може да се използва, тя може да бъде заменена или почистена.

В случай на леки запушвания, препоръчваме използването на почистващ филамент, с който остатъците в хотенда се отстраняват лесно и качеството на печат се подобрява.

Ако дюзата на 3D принтера е силно запушена или замърсена, тя трябва да се почисти с игла. В нашия магазин ще намерите практичен комплект за почистване с игли, пинсети и медна четка, с които можете да накарате вашата дюза да заблести отново за нула време. С диаметър 0,3 mm, тези игли са подходящи за повечето дюзи.

Внимание: Когато почиствате дюзата, винаги трябва да внимавате да не се изгорите или да не повредите дюзата.

Тук можете да научите повече за комплекта за почистване на дюзите от 3DJake.