Наръчник

Как да използвате "Vase Mode'' в Cura

В новото ни видео ще научите как да активирате "Vase Mode'' в Cura и на какво трябва да обърнете внимание, когато го използвате.

Ръководство за дюзи на 3D принтери

В това изчерпателно ръководство бихме искали да ви обясним какво представлява дюзата за 3D принтер, как се различават различните типове дюзи и как да изберете подходящата дюза според вашите изисквания.

Как да избегнем "изтичането" (stringing)!

В новия ни видеоклип в YouTube ние ви показваме какво точно можете да направите против този проблем и как можете значително да подобрите качеството на печат с правилните настройки.

Проблеми с първия слой?

Имате проблеми с адхезията или първия слой за печат? В нашето видео ще намерите подробни инструкции за правилната настройка.

Директен екструдер срещу екструдер Боудън

Каква е разликата между директен екструдер и екструдер Боудън и какъв е правилният избор за вас? В тази статия ще се опитаме да сравним двата варианта на екструдера и да ви покажем разликите.

Новият Elegoo Mars PRO - какво го прави по-добър?

Благодарение на многото добро съотношение цена-производителност, Elegoo Mars си спечели много фенове. Подобрената версия на марката Elegoo - Elegoo Mars PRO - вече е налична. Тествахме какво прави PRO версията по-добра.

PrintaFix Basic - Резултати без изкривяване

Всеки, който някога е използвал 3D принтери FDM е наясно с проблема: първите няколко слоя на модела не залепват правилно към повърхността. В резултат на това моделът често е неизползваем. Решението на този досаден проблем идва от Австрия!

Гениалното фолио BuildTak

BuildTak е тънко, издръжливо пластмасово фолио, което прилепва към платформата за принтиране на FDM/FFM 3D принтерите. То осигурява перфектна повърхност и замества традиционната BlueTape или Kapton слепваща лента.