Наръчник

Проблеми с първия слой?

Имате проблеми с адхезията или първия слой за печат? В нашето видео ще намерите подробни инструкции за правилната настройка.

Директен екструдер срещу екструдер Боудън

Каква е разликата между директен екструдер и екструдер Боудън и какъв е правилният избор за вас? В тази статия ще се опитаме да сравним двата варианта на екструдера и да ви покажем разликите.

Новият Elegoo Mars PRO - какво го прави по-добър?

Благодарение на многото добро съотношение цена-производителност, Elegoo Mars си спечели много фенове. Подобрената версия на марката Elegoo - Elegoo Mars PRO - вече е налична. Тествахме какво прави PRO версията по-добра.

PrintaFix Basic - Резултати без изкривяване

Всеки, който някога е използвал 3D принтери FDM е наясно с проблема: първите няколко слоя на модела не залепват правилно към повърхността. В резултат на това моделът често е неизползваем. Решението на този досаден проблем идва от Австрия!

Гениалното фолио BuildTak

BuildTak е тънко, издръжливо пластмасово фолио, което прилепва към платформата за принтиране на FDM/FFM 3D принтерите. То осигурява перфектна повърхност и замества традиционната BlueTape или Kapton слепваща лента.

Съвети за принтиране с colorFabb CorkFill

Новият филамент с корк от colorFabb е базиран на colorFabb PLA/PHA. Ако харесвате филаментите woodfill и bamboofill от colorFabb, няма да останете разочаровани и от този. По-долу описваме как се принтира с материала.

Карбонов филамент colorFabb XT-CF20

ColorFabb XT-CF20 е материал, който е два пъти по-устойчив от конвенционалния PLA. Той има по-висока температура на топене и отлична прецизност. Научете повече.

Съвети за печат за colorFabb copperFill

Новият метален филамент от colorFabb е на пазара и е разработена с меден прах за настолен 3D печат. След bronzeFill металният филамент е чудесно допълнение. Тук ще разберете, как най-добре да боравите с него.

BIO - Филаменти от Extrudr

Нови филаменти Green-TEC от Extrudr. 100% биоразградими и екологично безвредни. Филамент, който със своите свойства далеч превъзхожда конвенционалните филаменти като PLA и ABS.