Zortrax Apoller

Интелигентно устройство за изглаждане с пара за разнообразни материали

РазпродаденПродуктът вече не се предлага в нашия магазин.

Информация за продукта и технически данни:

Описание

Интелигентно устройство за изглаждане с пара

Zortrax Apoller е интелигентно устройство, което автоматично изглажда FDM 3D отпечатани модели с MEK или ацетонови пари, за да премахне видимите слоеве.

Скорост и лекота на използване
Моделите трябва да се намират в двойна запечатана гладка камера с размери 300x250x250 мм. След това настройките се избират на интуитивен сензорен екран. След като това бъде направено, Zortrax Apoller се нуждае само от 3 часа, за да изглади равномерно всички модели в камерата.

SVS технология

Технологията SVS (Smooth Vapor Smoothing) на Zortrax Apoller се основава на съвременни алтернативи, които контролират температурата, налягането и концентрацията на изпаренията в двойна херметична херметична камера. Налягането в камерата се поддържа постоянно под атмосферното налягане, за да се предотврати изтичането на изпарения.

Качество и ефективност

Парите в камерата циркулират нагоре, за да покрият равномерно модела. По този начин всички повърхности са равномерно загладени. След като завърши процесът на изглаждане, Zortrax Apoller намалява вътрешната температура, за да кондензира излишния разтворител и да го върне в резервоара. Бутилка от 300 мл ацетон или MEK може да се използва за многобройни операции по изглаждане.

Сертифицирана безопасност

Разработени са множество системи за безопасност с множество нива на съкращения, за да могат да отговарят на строгите изисквания на Директива ATEX 2014/34 / ЕС за хармонизиране на законодателствата на държавите членки относно съоръженията и системите за защита, предназначени за използване в потенциално експлозивна атмосфера. Ето защо Zortrax Apoller е лесен за интеграция в гаражи и безопасен за използване.

Голяма съвместимост

Zortrax Apoller може да изглажда модели, отпечатани на всички FDM 3D принтери. Устройството е съвместимо с ABS, HIPS и ASA филаменти, независимо от производителя. Това прави Zortrax Apoller наистина самостоятелно устройство, което не принуждава потребителя да използва специфичен избор от 3D принтери или производители на нишки.

Zortrax Apoller работи, както с ацетон, така и с бутанон (MEK), най-широко използваните и икономически ефективни разтворители. Устройството може да изглажда 3D модели, отпечатани с Z-ABS, Z-ULTRAT, Z-ULTRAT Plus, Z-ASA Pro и Z-HIPS или техните колеги от трета страна.

Поява на части, формовани чрез инжектиране

Процесът на изглаждане матира материали, базирани на ASA. Другите филаменти имат блестящи повърхности. Циркулационната система на изпаренията гарантира, че дори сложните модели са равномерно загладени. Zortrax Apoller автоматично изсушава моделите, правейки ги готови за употреба малко след изваждането им от гладещата камера. Всичко това превръща Zortrax Apoller в устройство за работното място от индустриален клас.

Интелигентно изглаждане на пара в 4 лесни стъпки

Стъпка 1 - Напълнете Стъпка 2 - Магазини модели
Резервоарът за разтворители в Zortrax Apoller трябва да се пълни с ацетон или MEK. В зависимост от вида на използвания филамент за 3D печат моделите да се изгладят. Моделите трябва да бъдат поставени на разстояние 2-3 см в камерата за изглаждане. Тя трябва да бъде затворена, за да продължите с процедурата.
Стъпка 3 - Изберете настройките Стъпка 4 - Премахване на модели
Видът на филамента, използван за 3D печата на моделите и вида на разтворителя в резервоара, трябва да бъде избран на интуитивен сензорен екран. Моделите трябва да бъдат извадени от камерата след изглаждане. Те се изсушават и могат да се използват веднага. Не са необходими допълнителни стъпки.

Серийно изглаждане

Zortrax Apoller е автоматизиран и бърз, което го прави перфектното довършително оборудване за 3D печатница.
Цялото работно пространство може да бъде напълнено с модели, при условие, че са на разстояние 2-3 см. Устройството изисква същото време за изглаждане и количество разтворител, за да осигури същото високо ниво на изглаждане, без значение колко модели се използват в камерата.

Аксесоари
Изтегляния
Видео за продукта:

рецензии на български за Zortrax Apoller

Сходни продукти:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Клиентите, които си купиха "Apoller" , също така купуват:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder