Съвети за печат за colorFabb copperFill

Съвети за печат за colorFabb copperFill

Новият метален филамент от colorFabb е чудесно допълнение към другите метални нишки. Когато материалът е полиран, на повърхността се появява красив меден блясък, а материалът е около 4 пъти по-тежък от обикновен PLA.

Платформата за принтиране:

Филаментът може отлично се отпечатва върху нагреваема и ненагреваема платформата за принтиране: За неотопляеми платформи препоръчваме да се използва Blue Tape. CopperFill има много по-малко изкривяване от обикновен PLA и следователно е по-лесен за печатане.
За ненагреваема платформа препоръчваме температура от около 55-60°C, така че компонентът да прилепва идеално.

Hot-End:

Поради метала в нишката, топлопроводимостта е по-висока, отколкото при обикновен PLA. Така горещия край загрява по-бързо и се охлажда по-бързо.

Настройки:

Таблицата показва най-важните настройки за Cura и Makerware.

3D принтер Височина на слоя (mm) Скорост (mm/s) Температура (°C) Температура за платформата (°C) Разстояние за изтегляне (mm) Скорост на изтегляне (mm/s)

MakerBot Replicator 2

0.16 / 0.2 80 190-205 - (стандарт)

(стандарт)

Ultimaker Original 0.2 / 0.27 50 200-210 - 4.5

45

Ultimaker 2 0.2 / 0.27 50 195-210 55/60 4.5

25/45

Допълнителна обработка:

Обработката след принтиране е почти една и съща при всички метални нишки. Най-популярният метод е моделът да се полира с стоманена вата.

  1. Използвайте стоманена вата за полиране на повърхността на модела. Не прилагайте прекалено голям натиск върху модела или на едно и също място, в противен случай може да стане топъл и мек.
  2. Моделът би трябвало да лъщи малко след първата стъпка. След това нанасяме черна боя върху компонента. После боята веднага се избърсва с бяла кърпа. На места, където не можете лесно да се стигне, се получавате добър контраст.
  3. Последната стъпка е да се полира компонента с меден лак. В резултат на това компонентът блести още повече и след известно време се получава "патина" върху компонента.

Тук ще намерите всички метални филаменти от ColorFabb!