Филамент colorFabb nGen

nGen служи като идеален материал за всички приложения. Той има функционални свойства и осигурява отлични резултати при печат.

nGen: 13 продукта

Филтри

Всички цени са с ДДС.

Температура на встъкляване от 85 ° C - превишаваща температурата на PLA филаменти.

nGen е идеален за потребители, които се нуждаят от гъвкавост и варират в температурата на обработка. Филаментите се обработва добре при ниски температури.

nGen PLA ABS PETG
Температура на встъкляване 85 °С 50 °С 100 °С 75 °С
Издръжливост ++ - +++ +++
Температура на печат 220-240 °С 190-220 °С 250-260 °С 240-260 °С
Способност за печат +++ +++ + ++
Без миризма +++ + - ++
Чиста повърхност +++ + - ++

Как да печатате с nGen:

За да постигнете най-добри резултати, е важно да промените настройките на Slicer според използвания материал. Най-важните настройки са обяснени по-долу:

  • Нагряваща платформа: nGen се печата най-добре с помощта на нагряващи платформи. В идеалния случай е най-добре да достигнете температурата на преход на стъкло. Печатащото легло трябва да се загрее до 70-85 °C.
  • Температура на печатане: при нормална настройка, като например 0,2 mm височина на слоя и скорост на печат 50 mm/s, препоръчваме температура на компресия между 220 - 240 °C
  • Охлаждане: При непрестанен печат, използвайки настройката за 100% охлаждане, е възможно отделните слоеве да се разделят. В такъв случай намалете настройката за охлаждане, за да разрешите проблема.
  • Свързване: Препоръчваме скоростта на свързване да се намали до известна степен. Охлаждането може да бъде зададено на 100%.
  • Оттегляне: Настройките за прибиране на PLA трябва да съответстват на настройките на nGen. Въпреки това, тези настройки може да изискват някои корекции.