Продуктов тест: Elegoo Mars 4

Продуктов тест: Elegoo Mars 4

Mars 4 е най-новото допълнение към гамата достъпни 3D принтери на Elegoo. В сравнение със своя предшественик, Elegoo Mars 3 Pro, този принтер предлага някои подобрени функции за малко по-висока цена.

► Пространство за печат и скорост на печат:

Elegoo Mars 4 има пространство за печат от 153,36 x 77,76 x 175 mm, което е само малко по-голямо в сравнение с предшественика му. Скоростта му на печат, от друга страна, е значително подобрена: докато Mars 3 Pro може да постигне скорост от 30-50 mm/h, Mars 4 вече работи при 30-70 mm/h.

Монохромен LCD и платформа за печат:

Друго подобрение на Mars 4 е монохромният LCD дисплей с висока разделителна способност. По отношение на качеството на печат, според нас едва ли има забележими разлики с Mars 3 Pro. Моделите са отпечатани с прецизност и детайли, което прави трудно да се види дали Mars 4 представлява значителен напредък спрямо своя предшественик в това отношение.

По отношение на адхезията не успяхме да забележим голяма разлика в сравнение с пясъкоструйната платформа за изграждане на неговия предшественик.

► Сензорен екран:

Един момент, който може да разочарова някои потребители, е запазването на стария резистивен сензорен екран. Капацитивен сензорен екран със сигурност би позволил интуитивна работа.

Заключение:

Elegoo Mars 4 несъмнено е достъпен 3D принтер, който отговаря на основните изисквания. Подобренията спрямо предишния модел са забележими, но може да не са достатъчно големи, за да убедят собствениците на Mars 3 Pro да търсят ъпгрейд. Ако не търсите най-новите и най-иновативни функции, Mars 4 е идеалният рентабилен принтер за начално ниво или за надграждане.

от екипа на 3DJAKE