We stand with Ukraine

Nicepeople - Голяма готовност да помогне на Украйна

© U N H C R : C H R I S • M E L Z E R

Този онлайн магазин е част от групата niceshops, базирана в Австрия.

Ние – семейството на niceshops – сме шокирани от войната в Украйна и страданията, които тя причинява. Ние сме международен екип. Нашите около 550 служители идват от 20 нации. Някои от нас имат приятели и семейство в Украйна. Някои идват от Полша и Словакия, където последиците от войната са особено големи и множеството бежанци от Украйна се нуждаят спешно от грижи.

За много кратко време трябваше да бъде показана солидарност и предоставена помощ. С безброй частни дарения, воля и логистични познания, ние дарихме спешно необходими средства за помощ - преди всичко лекарства, хигиенни артикули, топли дрехи и храна - за хората в Украйна и в бягство, както и организиран транспорт.

© V A L E R I O • M U S C E L L A  |   © U N H C R : E L I Z A B E T H • S T U A R T

За Международния ден на жената, всеобхватната кампания за набиране на средства за програмата на ВКБООН „Жените в бягство”, която беше планирана преди началото на войната, беше разширена и удължена.

Ние също така непрекъснато организираме и финансираме камиони, пълни с помощни доставки, които се докарват до украинската граница в Словакия, откъдето доставките се приемат и транспортират до Украйна.

Заедно с местната инициатива Save Ukraine Graz и различни неправителствени организации, ние обединяваме даренията в натура, за да напълним камиони и да можем да ги изпратим по-бързо. По този начин бихме искали да облекчим и частните доброволци, които преди това често пътуваха до украинската граница само с натоварени автомобили.

Действията за облекчаване продължават

През следващите дни и седмици ще продължим да събираме дарения в натура и да ги доставяме там, където са най-необходими. Войната ни оставя без думи и ни прави изключително тъжни, но не и безделни. Трогнати сме от това колко много хора са готови да помогнат и сме невероятно благодарни, че сме в позицията да работим за компания, която поема социална отговорност и отдава голямо значение на човечеството. Надяваме се, че насилието и човешкото страдание ще приключи скоро.